onsdag 28. juli 2010

San Francisco

Vi er heime att i Noreg, og har snart vore det i ei veke. Tida gjekk fort mot slutten i statane, og den har i alle høve gått fort her etter at vi kom tilbake, difor kjem det no ei svært forseinka oppdatering om den siste dagen i USA.Dagen starta med eit besøk på fengselsøya Alcatraz. Her fekk vi ein guida audiotur. Dei farlegaste skurkane i USA budde her, og vi fekk høyre historier om rømmingsforsøk og litt av kvart anna. Etter dette gjekk vi bortover kaiområdet Fisherman's Wharf og såg på sjøløver, gamle krigsskip og rare gatemusikantar.

Eg hadde eit stort ynskje for dagen, og det var å ta trikken, eller trammen som dei kallar han der. Der var det så lang kø at vi heller bestemte oss for å gå trikkeskinnene og ta eit bilete av trikken i ein bratt bakke :) Eit godt val viste det seg, for trikkeskinnene førte oss rett forbi dørene til sjømannskyrkja i SF. Her fekk vi kaffe, vafler, omvisning i kyrkjerommet og god prat. Trikkeskinnene førte oss vidare opp til toppen av bakken der vi kom over "the crookedest street", som er ei svært bratt gate med mange svingar.

Denne følgde vi ned, og vidare viste Finn Vegar oss vegen heimatt i gåmodus til bilen. Slettes ikkje verst. Turen heim gjekk bra for begge to. Dei siste dagane har Hans Jakob vore på Lyngør på familieferie, og eg har vore i bryllaup i Sykkylven. Det har vore godt å kome heimatt til Noreg og!

Kva som skjer vidare på bloggen i sommar er ikkje godt å seie, vi får sjå! :) God sommar vidare!

Ingen kommentarer: