onsdag 23. juni 2010

USA 2010 - New York

Illustrations by Elisabeth Hunnes
Words by Hans Jakob Hunnes


I skrivande stund sit underteiknande og ser på vm-høgdepunkt med klønete amerikanske kommentarar. At Donovan er "just as good, if not better than Messi" er vel, i beste høve, for naiv patriotisme å rekne.

Turen over dammen gjekk knirkefritt, forutan då ein passasjer tre rader framfor oss synkoperte i midtgangen. To gonger. Elisabeth sov og eg naut godt av det utmerka underhaldningstilbodet BA etter kvart hev fått snekra saman. Trur de ikkje dei hev "The Simpsons" i USA òg?NYC dag 1

I dag hev vi rett og slett stort sett sett oss omkring i eplebyen. Me bur i Chinatown og vakna difor til lukta av krabbeklo, fiskeslo og utedo. Dagen starta med frukost på subway, kaffi på starbucks før me ordna nokre småting som GPS til leigebilen og kontantkort-mobiltelefonar på J&R. Deretter sightsåg me oss litt rundt downtown før me tok gratisferga til Staten Island. Nydeleg utsikt til "skylinen" av NY, fridomsgudinna og Ellis Island. Dårleg med kaffi og sveler..

Me avrunda dagen med sjåpping og måping på 5th avenue og Times square. Og eg som syns Freia-skiltet på Egertorget var stasleg.Maten me hev ete i dag:

- After eight (tax-free restar)
- 2 stk subways
- 2 stk 1/4-pounder - meny hjåRonald McDonald
- Twislers (raud lakris)
- Bagels x3
- Cola
- Iste
- Kaffi x 2
- Dougnut x 2
- Frappuccino

Kan nesten kjenne kor det tettnar i blodårene her eg sit og skriv.

3 kommentarer:

Unknown sa...

God morgen, kjekt å høyre at alt er vel! Kos dokke!

Solveig sa...

Lika at dokke he ei egen opplisting av maten dokke he spist. Fortsett slik!
Kan forøvrig anbefale utsikten fra Empire State. Frihetsgudinna fant vi aldri da ej og Anna va i NY. Og vi hadde me oss kjentfolk. Skandale.

Lina sa...

Endelig USA! Godt å høre at dere er kommet vel frem "over there". Kjekt med oppdatering og FINE bilder:) Enig med Solveig, matopplistning er supert! Vil dere ta med en starbucks cafè mocca til meg hjem?