torsdag 24. juni 2010

USA 2010 - New York dag 2

Rollene er bytta om. Hans Jakob står i dag for illustrasjonane, og eg skal prøve meg på å gi nokre utfyllande kommentarar.

Gårsdagen i går gav oss eit visst overblikk over byen og alt vi (les Elisabeth) skulle rekke i dag. Så medan Hans Jakob såg på TV i går kveld, nytta eg høvet til å lage eit stramt program for dagen i dag.

Morgontur på Brooklyn Bridge med utsikt mot Manhattan skyline inkludert stor fare for å verte påkøyrd av hissige syklistar, gjorde godt før frukost og fotball-VM på hotellrommet. Dama på bakeriet der vi kjøpte bagels i går kjente oss att i dag. Så i morgon kan vi seie "det vanlege" når vi skal bestille. Så lett er det å verte stamkundar.



Første stopp var FN-bygninga. Der kunne vi ha gått på guida tour, men sidan vi ikkje fekk gå for oss sjølv, og i staden for måtte følgje ein guide i over ein time, nøgde vi oss med gratisutsillinga frå Haiti. Den brukte vi etter mi meining akkurat passe lang tid på. Viktig og halde seg til skjema!


Frå arbeid for fred i verda og tragedie på Haiti hos FN gjekk vi mot Times Square, 5th avenue og Madison avenue for litt påfyll av alt vi nyt godt av i den vestlege verda. Til dømes kunne vi få M&Ms i alle moglege fargar og også som alt mogleg anna i deira concept store. Eigentleg utruleg at nokon kan vere interessert i å kjøpe dobbelt sengesett inkludert sengeteppe med M&Ms-mønster?!



Etter å ha vindaugskika hos blant anna Abercrombie & Fitch (du hadde rett i at dei verkeleg var kjekke dei som jobba der, Solveig), Prada, Gucci, Louis Vuitton, Calvin Klein og DKNY var det behov for å fylle tomme magar med noko av det New York har å by på. Pretzle har stått høgt på ønskelista mi over ting å ete i NY og innfridde absolutt ikkje til forventningane. Det gjorde derimot jordbæra med whipped cream som vi fekk gratis på eit gatehjørne. Vi har elles ete dette i dag:

- pretzle før frukost
- bagels og peanøttsmør til frukost saman med mango madness snapple og vitamin water
- after eight og twisslers saman med VM-kampen
- subway (igjen) til lunsj
- iskaffe frå starbucks
- cheeseburger og cola frå macern
- M&Ms gjennom heile dagen


Etter intens leiting etter eit museum vi aldri fant tok vi i staden for turen opp i Rockandrollefeller center med god utsikt over byen. Og det var vel verdt turen. Kjekt å sjå kor stor byen faktisk er, og ganske rart å vere så høgt oppe. Vi måtte og sjølvsagt dytte og plukke litt på Empire State Building, som vi likar å gjere med store sjåverdigheiter.


Dagen avslutta vi på Broadway med West Side Story. Hans Jakob har ved hjelp av meg nok ein gong utvida sine horisontar og syns faktisk det var kjekt å sjå folk synge og danse i opptil fleire timar! Eg er nøgd med eigen overtalingsinnsats og kunne difor kose meg med alle sangane som eg kunne synge med på (inni meg).



I morgon set vi kursen mot San Diego. Vi er klare for California!

PS: Kommentarane vart visst meir enn nok utfyllande.

1 kommentar:

Solveig sa...

Ej DIGGA dokke to! :D Fremdeles litt skuffa over at ej ikkje fikk være med.. men ej e definitivt me i ånden. Og så fint og detaljert som dokke beskriv dagane så kjennes det nesten ut som ej e der fysisk også! :D